MAIK gratulerer sin største kunde Norgesnett, som et av energibransjens mest effektive nettselskaper i Norge

Nettselskapet Norgesnett ligger langt over bransjegjennomsnittet når det gjelder kostnadseffektivitet, viser tall fra NVE. Ved hjelp av blant annet MAFI-tjenester fra MAIK, kan de holde driftskostnadene nede, samtidig som effektiviteten øker.

Norgesnett har økt effektivitet

Norgesnett kan skryte av gode driftsresultater når regnskapet for 2020 skal gjøres opp. Faktisk viser beregninger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at nettselskapet har en kostnadseffektivitet på 113,8 prosent. Bare seks andre nettselskaper i Norge har oppnådd en høyere effektivitetsprosent enn dette. 

Om et selskap blir beregnet til å ha en prosent over 100, er det mer effektivt enn gjennomsnittet i bransjen. Dermed er Norgesnett langt over bransjestandarden. 

Med høy kostnadseffektivitet kan Norgesnett tilby lavere nettleie til sine kunder.

MAIK leverer alle MAFI-tjenester til Norgesnett i dag. Det vil si måling, avregning, fakturering, innfordring og inkassotjenester. I tillegg tar vi oss av kundeinformasjonssystemet og driften av det. Gevinsten er lavere driftskostnader, mer effektiv drift og lavere risiko for virksomheten. Løsningen er skreddersydd nettselskapets behov og ønsker. 

MAIK leverer service og tjenester til Norgesnett

Som totalleverandør har vi spesialisert oss på service og tjenester til energibransjen. Vi kan levere hele den økonomiske næringskjeden, fra strømkunden får faktura til nettselskapet mottar oppgjør. Med MAIK på laget kan nettselskapet frigjøre egne ressurser, slik at de heller kan bruke tiden sin på selskapets kjernevirksomhet. 

For Norgesnett jobber vi hardt med å sikre inntjening til en lavere kostnad enn om de skulle stått for disse tjenestene selv. Det er mulig ved hjelp av vår spisskompetanse, men også på grunn av stordriftsfordelene ved at vi anskaffer og drifter systemer på vegne av mange selskaper.

Dette nyter alle våre kunder godt av og gir dem de laveste sluttkundekostnadene i Norge.

Med strukturelle endringer i energibransjen parallelt med en sterk økning i digitalisering på alle fagområder, vil det kreve nytenkning og fokusert ledelse på kjerneaktiviteter. Alt utover kjerneaktivitet bør vurderes utført av samarbeidspartnere med bransjekompetanse.

Lurer du på om vi kan hjelpe din bedrift med å bli mer effektive? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat eller en gratis kalkyle med hvilke besparelser ditt selskap kan oppnå.

Kontakt oss for mer informasjon

Send oss din forespørsel og vi vil komme tilbake til deg innen kort tid.

You may also like

MAIK bistår når Circle K skal selge strøm
MAIK bistår når Circle K skal selge strøm
31 august, 2022

Bensinstasjonskjeden Circle K tar igjen steget inn i kraftbransjen og har startet opp med salg av strøm til privatkunder...

Teknologi og valg av vannmålere
Teknologi og valg av vannmålere
11 november, 2021

Det finnes i dag både flere teknologier for kommunikasjon (LoRa Wan / Narrow Band IoT), og flere produsenter av vannmåle...

Dashbord til vannmåling for bedre drift
Dashbord til vannmåling for bedre drift
11 november, 2021

Ingen dashbord til vannmåling er like. Løsningene blir spesialtilpasset kommunens behov slik at den enkeltes arbeidshver...